Türkiyehttp://www.aktifhaber.com/ali-babacana-ihlas-magdurlari-sorusu-982260h.htm
Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi veren Kart, AK Parti iktidarı döneminde; ağırlıklı olarak yurtdışında yaşayan vatandaşların tasarruflarını ve emeklerini istismar ederek, bundan haksız çıkar sağlayan SERMAYE gruplarının himaye edildiğini savundu.
Bu grupların başında İhlas Holding'in geldiğini ileri süren Kart, "Merhum Enver Ören döneminde, sayıları yüzbine yaklaşan bu mağdurların alacakları halen ödenmemiş ve tasfiye edilmemiştir. Mağdurlar çaresiz durumdadır. Enver Ören'in Hakk'ın rahmetine kavuşmuş olması, bu grubun yasal sorumluluğunu ortadan kaldıramayacağı gibi, aksine bu gelişme mirasçıların yasal, vicdani ve dini sorumluluklarını daha da artırmıştır. 2002 seçimleri öncesinde, Enver Ören'e Siz'in Ahiretiniz yok mu, Siz de Allah korkusu yok mu?.. diyen Başbakan'ın, 2002 seçimlerinden sonra bu grubu himayesine aldığı bilinmektedir. Başbakan'ın doğrudan müdahalesiyle, İhlas Finans Kurumu'nun borçlarının, Tasarruf Sigorta Mevduat Fonu tarafından takibi de engellenmiştir." dedi.
Onbinlerce İhlas mağdurunun hak ve hukukuna sahip çıkmayan, onları kandıran Başbakan ve AKP yönetiminin tam kadro olarak, Enver Ören'in cenaze namazına katıldıklarını ve dini vecibelerini yerine getirdiğini anlatan Kart, "Başbakan ve AKP yönetiminin, dini vecibesini yerine getirmesine elbette bir diyeceğimiz olamaz. Başbakan ve AKP yönetiminin Enver Ören ile helalleştiği anlaşılıyor. Ancak ortada olan bir diğer gerçek şudur; bu vecibe yerine getirilirken, kendi sorumlulukları altında bulunan onbinlerce İhlas mağduru Enver Ören ile helalleşmemiştir. Başbakan ve AKP Yönetimi, onbinlerce İhlas mağdurunun hak ve hukukunu görmezden gelmişlerdir. İlgi önergemizde tüm bu hususlar ayrıntılı olarak dile getirilmiş ve 80 bine yaklaşan İhlas Finans Kurumu mağdurlarının hak ve alacaklarının neden tümüyle ödenmediği dile getirilmiştir. Önerge cevabında, önergemizde dile getirilen soruların hiçbirisine kayda değer bir karşılık verilmemiştir. Sadece İhlas Finans Kurumu'nun halka arz başvurusunun bulunmadığı ifade edilmiştir. İlgi önergemizden bu yana aradan geçen 1 yılı aşkın süreye rağmen, İhlas mağdurlarının hak ve alacaklarının ödenmesi yolunda, daha doğrusu bütünüyle tasfiye edilmesi yönünde somut ve ciddi bir çalışmanın yapıldığı açıklık kazanmamış olmakla; iş bu önergenin bir kez daha sunulması zorunluluğu doğmuştur." ifadelerini kullandı.
Kart, şu soruları yöneltti:
İhlas FİNANS Kurumunun 80 bine yaklaşan mağdurlarının, hak ve alacaklarının son durumu nedir?
Hükümet bu konuya neden duyarsız kalmaktadır?
80 bine yaklaşan mağdurun hak ve alacaklarını ödemeyen – tasfiye etmeyen bu gruba Hükümet- Devlet eliyle yeni iş ve ihaleleri neden tevzi etmektedir? Son 5 yıl içinde bu gruba devlet eliyle ihale edilen işler hangileridir?
İhlas Grubu bünyesindeki şirketlerin 'halka arz' durumunda yeni bir gelişme var mıdır?
CİHAN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder