16 Mart 2015 Pazartesi

İHLAS ÖDEMİYOR,DEVLET SEYREDİYOR-İHLASZEDELER PLATFORMU


İhlas Finans | AK Parti'nin koruduğu zalimler 1
Yazan: Ukturk | 27.11.10 | 

Kaynak: Facebook 8 sayfası-Uktürk

Yazı: İhlas Finans | AK Parti'nin koruduğu zalimler 1
Merhaba. Uzun zamandır pek sevgili partimiz AK Parti hakkında yazı yazmadığımı farkettim. Bu sabah oturdum yazdım. Bu sayede bir yazı dizisi ortaya çıkmış oldu. Blogu takip eden bazı arkadaşlarımızı sıkmamak amacıyla bu başlıkla ilgili ara ara yazacağım. Bu sayede daha verimli olur diye düşündüm ben :) AKP'nin koruduğu zalimler yazı dizimizin adı. İlk bölümde de İhlas Finans'ı ele alacağız. Sözde müslümanlık nasıl oluyor göreceğiz hep beraber. Siyaset içinde dini sömürünün nasıl İhlas ile ete-kemiğe büründüğünü okuyacağız.

Malumunuz İhlas Finans kurumu 2001 yılında krizde hortumlanan bir çok banka gibi battı. Arkasında da bir sürü mudi bıraktı. Çoğu aileyi dibe sürükledi. Yuvaların yıkılmasına sebep oldu. Bu kuruma para yatıranların gelende dini hassasiyeti yüksek olan insanlar olması da ayrı bir pencere ve buna rağmen paralarının hala ödenmemesi, başımızda müslümanım diye sağda solda şov yapan bir hükümet olması rağmen! Evet,

Eski TMSF Başkanı Ahmet Ertürk anlatıyor.

Maalesef İhlas Finans yüreğimin acıdığı, gerçekten düşünürken kendimi ağlamamak için zor tuttuğum bir yaradır. İhlas Finans diğer batık bankalardan farkı olmayan bir hortumlama operasyonudur. İhlas Finans mağdurları sahipsiz kalmıştır. Biz onlara sahip çıkmak için birkaç girişimde bulunduk ama başaramadık. Malesef orada büyük hortumlamalar var.
İşin başındaki adam dedi bunu. Ama sayın Tayyip sadece dinledi bunları. Çok konuşmasın "o" dedi. Sayın AK Parti allem etti kallem etti İhlas Finans'ın TMSF'ye devredilmesini engelledi. Hala tasfiye halinde. 2001 yılında içi boşaltıldı. 5 sene içinde ödenecek dendi ve yıl 2010 hala ödenmedi. Göstermelik ödemeler yapılmaya devam ediliyor. Kaç yıllık çalışmasının mükafatı emekli ikrameyesini yatıranları mı dersin, yetiminin geleceğini düşünüp birikim olsun diye yatıranlar mı, iki kuruşluk kazancını biraz kar payı alırım diye yatıranlar mı hepsi gitti. Ve hükümmet de bunlara göz yumdu.

Eğer yüksek faiz vaadi veren Uzan grubunun İmar Bankasına yatırsalardı, hemen alacaklardı paralarını. İhlas finans'a yatıranların suçu dini duygularına yenik düşmeleri. Bilmiyorlardı ki, herkesi kendileri gibi sanıyorlardı, bilmiyorlardı ki din iman edebiyatı yapıp, dini sömürüp sonra gemi, han-hamam sahibi olanların onları yönettiklerini. Müslüman diye oy verdikleri insanların aslında ne zihniyette olduğunu. Kimlerin hakkını koruyup, kimlerin korumadığını!! Durmak yok o zaman hortuma devam. Hortum yeşil olursa sorun yok. Yeşil hortum! Yeşili solmuş ama o hortumun sözde yeşil!

İhlas finans zarar etti diyenler birer soytarıdan ibarettir. O dönem hortumlanan diğer bankalardan hiç bir farkı yoktur! İhlas Finans’a el konmadan önceki 6-7 aylık süre içinde sadece İstanbul’da kurulan 36 firmaya herhangi bir teminat alınmaksızın her birine senet mukabilinde 3 ile 5’er milyon dolar fon kullandırdı. Ayrıca paralar İhlas Holding ve İhlas Matbaa A.Ş’ye aktarıldı. Ne diyorsunuz siz daha!! İçini boşlattılar daha doğrusu hortumladılar.

Her müslümanı sömürenin kardeşi olan ABD'ye kaçırdılar paraları. Sonra da AKP geldi ooh mis devlet koruması ne güzel! Din üzerinden ticaret işte böyle olur. Sömürü üzerine dayanır. Bir de arkasında destek oldu mu firavun melek kalır melek bunların yanında. Firavun'un kim olduğunu biliyorsun, inanmaz ama ya bunların, görünüşte müslüman namazını falan kılıyorlar. Ama iş yetimin hakkını korumaya gelince duruyorlar, cebine bakıyor. Asıl en çok bunlardan korkacaksın. Bilemezsin kafasının ardındakileri, kimlere hizmet ettiğini. Yatacak yerleri yoktur bu tip düşüncede olanların. Allah ıslah etsin başımızdakileri. Yoksa bu ülkede bu kadar çok saf insan varken, olanları görmezden gelenler varken daha ne belalar gelir bu ülke vatandaşlarının başına. Görmek istesek görürüz aslında kimin mayasının ne olduğunu.

İhlas Finans’ı kuran Eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun’un bir dönem İhlas medya kuruluşlarında çalışmış, bir köşe yazısında da dile getirilen ve kimsenin ‘yalanla(ya)madığı yazıdan bir bölüm verelim mesela,

“Dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Başbakan Erdoğan’a; “Efendim İhlas Finans olayını iyi biliyor musunuz? Bilmiyorsanız size ayrıntıları ile aktarayım. Malumunuz ben o kurumun kurucu genel müdürüydüm. İnsanlardan parayı toplayan benim. Toplanan o paralar nereye aktarıldı, içi nasıl boşaltıldı biliyorum. İnsanlar her gün kapıma geliyor, mektup yazıyor. Feryad-ı figan edenler var. Bunların pek çoğu hem imanlı- inançlı, hem de garip ve yetim. Üç beş kuruş birikimlerini, faize bulaşmasın diye oraya yatırdılar. Şimdi bu insanlar bana, paramızı biz sana güvenerek yatırdık diyorlar. Emin olun boğuluyorum, kahroluyorum”
Coşkun devam eder; “Bakın efendim, bizatihi TMSF Başkanımız Ahmet Ertürk medyaya ‘İhlas Finans’da hortumlama var’ dedi. Bizim en güvendiğimiz bürokratımızın o beyanından sonra biz bu olayı, savunamaz ve üstlenemeyiz. Biz bu işi ne vicdanen, ne ahlaken, ne dinen, ne de siyaseten üstlenemeyiz. Parası batan yetimin hakkını aramalı, onu tahsil etme yoluna gitmeliyiz. İhlas Finans battı, garibin parası gitti ama İhlas’da saltanat sürüyor ve bu saltanat olayını bize AKP’ye endeksliyorlar. Neden müdahale etmiyorsunuz diye sitem ediyorlar.”Erdoğan hiddetlenir ve görüşmeyi o anda bitirir...
Sonrasında ise yetim ve kul hakkını bilmesine rağmen bunları gözardı eden sayın Erdoğan AKP’yi beraber kurduğu Sanayi Bakanı Ali Coşkun’u seçimde aday yapmadı, ama İhlas Gurubundan Fuat Bol’u İstanbul’dan aday yaptı. Yaaa! Dini istismar dedikleri? Sadece dillerinde din, kafalarında islamdan önce para var sanırım!

Şu sıralarda AKP Samsun Milletvekili aynı zamanda grup başkan vekili olan Suat Kılıç isimli sahşın İhlas Finans ile ilgili bir açıklaması. Evet zihniyetleri bu bunların, parası hortum edilmiş müslamanlara bakış açısı;

"Tasfiye halindeki İhlas Finans'ın, TMSF'ye devrinin hukuka aykırıdır. İhlas Finans'la İmar Bankası'nı aynı kategoriye koymak yanlış bir tavırdır. İhlas Finans'ın TMSF'ye devrinin engellenmesinin hukuki, ekonomik ve sosyal açıdan doğru bir hareket olduğuna inanıyorum."
Sayın Suat Kılıç twitter'dan nara atmaya benzemiyor değil mi? Koruduğunuz kurumun kimlerin hakkına tecavüz ettiğini sizler daha iyi bilirsiniz sanırım. Göz yummak neden?? Evet, İhlas Finans zedelerinin büyük bir çoğunluğunu bu AK Parti'ye oy verdiklerini biliyorum. Eğer bunları bile bile hala oy veriyorlarsa, müstahak size. Daha çok yerler paranızı, dini duygularınızı bunlar. Başörtüsünden yerler ama çözmezler sorunu, çözümsüzlükten beslenirler, gün gelir yine sarılırlar. Umurlarında değildir yoksa müslüman kardeşinin hakkı, hukuku. Öyle olsaydı zaten İhlas Finans mağduru insanların haklarını korurlardı değil mi zorbaya karşı. Zalimin yanında saf tutmazlardı değil mi?

Paralarını müslüman, faizsiz kazanç umutlarıyla yatırdıkları, çok çok güvendikleri İhlas Finas'ın içi boşaltıktan 3 sene sonra 28 Ağustos 2004 tarihinde İhlas Holding A.Ş adına Armutlu Tatil Köyünün açılışını kim yaptı sizce?? Kim? Yetimlerin hakkı paralarla yapılan tatil köyünün açılışını sayın başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Açıklıyor sanırım, kimler tarafından korunduklarını. Bunu da müslümanım diyen bir insan yapıyor. Bu nasıl müslümanlık. Kul hakkını, yetim hakkını yiyenleri korumak mı müslümanlık. Okyanus ötesindekinin yeni müslamanlık tanımı bu mu? Papa ile kucaklaş, müslüman kardeşinin parasını hortumlayanın sırtını sıvazla, diğerleri de anasını alsın gitsin. Öyle mi? Yok öyleyse biz de öyle yapalım!

AK Parti himayesinde olan bu İhlas Finans kurumu ise paraları ödemek yerine hak sahiplerine telefon açıp önce Tayyip'in açılışını yaptığı Armutlu'daki devre mülklerden satmaya çalıştı. İnsanlar lanet olsun diye mecburen aldılar fahiş fiyatlarla. Bazıları üstüne para bile verdi bunlara!! Şimdi de yeni projeleri varmış sanırım. Kayseri'deki evlerini satmaya çalışıyorlarmış. Yani sömürüyorlar, ödemiyorlar. Sonra da o sömürdükleri paralarla iş yapıp parasını aldıkları insanlara satmaya çalışıyorlar! İnsaf yahu insaf!! Nasıl bir ülkede yaşıyoruz, sizin hak ve hukuktan anladığınız bu mu sayın AK Partililer.!

İç edilen 1 milyar doların hesabını kim verecek? Mazlumun yanında değil zalimin yanında olanlara kim dur diyecek? Neden engel oluyor sayın başbakan bunlara. Neden?? Çok yazık çok!! Gerçek yüzleri bu ondan engel olmuyoarlar. Hem ilgili kurumun yandaş gazetesi Türkiye Gazetesi'de AKP'nin bu desteklerine manşetleriyle destek vermeye devam ediyor. Akp resimi yayın kurumu gibi. TV'de ATV, gazete de Türkiye. Referandum öncesi manşetleri Türkiye Gazetesinin. (1, 2, 3, 4.)

Bu insanların gerçek yüzlerini, kimlerin haklarını savunduklarını kimlere sırt döndüklerini anlatmak ve yaymak ise bilinçli vatandaşlara düşüyor ki daha çok saf dini duyguları sömürülmesin insanların.!

Eden bulur!

2 yorum:

  1. Ihlas sermayesi olmayan bir sirket, insanlarin dini duygularini istismar edeerek bugunlere kadar geldiler.
    Turkiye gazetesini kurdular, hakikat kitap evini kurdular, ozellikle anadolu halkini kollarinda ki bileziklerine varana kadar soyup, bizimde kendi kanalimiz olsun sloganiyla tgrt yi kurdular. Pazarlama agini genislettiler, hizmet yapiyoruz, hayir isliyoruz, dini yayiyoruz diye gonullu calisanlar ordusu kurdular, temizlik robotu ve su aritma sistemleri ofisleine dinamik elemanlar ihtiyac oldu, bunlarin %90 nini sigortasiz calistirdilar. Zarar gosterip vergi odemediler. Sigortali calisanlarina tazminat odemediler. Turkiye gazetesi ve tgrt ile hep hukumet partilerinin yaninda oldular. 13 yillik ak parti hukumeti onlar icin buyuk piyangoydu. Tum islerini yaptirip resmen at oynattilar. Finans mudilerinin paralariyla insaat sektorunde patlama yaptilar, paralari surekli insaata aktariyorlar. Yillardir calisanlarin maaslarindan finans icin para kesiyorlar. Kul hakki yemeyi sanat haline getirmisler. Yesil sermayenin en buyuk markasi dir ihlas pazarlama. Ihlas ismi ile uzaktan yakindan alakalari yoktur. Enver oren binlerce kisinin bedduasini alip aylarca aci cekerek vefat etmistir. Oglu mucait in sarisin esi dillere destan biridir, seksi pozlariyla bir cok mankene tas cikaracak cinstendir. Ihlas toplulugu naksimendi cemaatidir. Cemaat, medya gucunude kullanarak hukumetleri markajina alip islerini bu sekilde yurutmektedir. Benim de cok hakkim var, kesinlikle helal etmiyorum zehir zikkim olsun....

    YanıtlaSil
  2. Ihlas sermayesi olmayan bir sirket, insanlarin dini duygularini istismar edeerek bugunlere kadar geldiler.
    Turkiye gazetesini kurdular, hakikat kitap evini kurdular, ozellikle anadolu halkini kollarinda ki bileziklerine varana kadar soyup, bizimde kendi kanalimiz olsun sloganiyla tgrt yi kurdular. Pazarlama agini genislettiler, hizmet yapiyoruz, hayir isliyoruz, dini yayiyoruz diye gonullu calisanlar ordusu kurdular, temizlik robotu ve su aritma sistemleri ofisleine dinamik elemanlar ihtiyac oldu, bunlarin %90 nini sigortasiz calistirdilar. Zarar gosterip vergi odemediler. Sigortali calisanlarina tazminat odemediler. Turkiye gazetesi ve tgrt ile hep hukumet partilerinin yaninda oldular. 13 yillik ak parti hukumeti onlar icin buyuk piyangoydu. Tum islerini yaptirip resmen at oynattilar. Finans mudilerinin paralariyla insaat sektorunde patlama yaptilar, paralari surekli insaata aktariyorlar. Yillardir calisanlarin maaslarindan finans icin para kesiyorlar. Kul hakki yemeyi sanat haline getirmisler. Yesil sermayenin en buyuk markasi dir ihlas pazarlama. Ihlas ismi ile uzaktan yakindan alakalari yoktur. Enver oren binlerce kisinin bedduasini alip aylarca aci cekerek vefat etmistir. Oglu mucait in sarisin esi dillere destan biridir, seksi pozlariyla bir cok mankene tas cikaracak cinstendir. Ihlas toplulugu naksimendi cemaatidir. Cemaat, medya gucunude kullanarak hukumetleri markajina alip islerini bu sekilde yurutmektedir. Benim de cok hakkim var, kesinlikle helal etmiyorum zehir zikkim olsun....

    YanıtlaSil