16 Mart 2015 Pazartesi

İHLASMAĞDURLARI DERNEĞİ: CUMHURBAŞKANINA MEKTUP YAZDIK:PARAMIZI GERİ İSTİYORUZ

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_ihlas-magdurlari-dernegi-cumhurbaskanina-mektup-yazdik-paramizi-geri-istiyoruz_2275579.htmlhttp://www.zaman.com.tr/ekonomi_ihlas-magdurlari-dernegi-cumhurbaskanina-mektup-yazdik-paramizi-geri-istiyoruz_2275579.html

Kaynak:Zaman Gazetesi

4 Şubat 2015, Çarşamba
Hükümet nezdinde yürüttükleri görüşmelerden netice alamayan ihlaszedeler, 450 milyon DOLAR alacağı tahsil edebilmek ümidiyle Cumhurbaşkanı’na mektup yazdı. İhlâs Finans Mağdurları Derneği Başkanı Hadi Sakioğlu’nun kaleme aldığı mektupta mağduriyetin giderilmesi talep edildi.
İhlas FİNANS’ın 2001 yılında tasfiye edilmesinden beri geçen 14 yılda 75 bin mudi alacağına kavuşamadı. Yaklaşık 450 milyon DOLAR alacağı için yıllardır gidilmedik kapı bırakmayan mudiler, çareyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a mektup yazmakta buldu.
İhlâs Finans Mağdurları Derneği Başkanı Hadi Sakioğlu’nun kaleme aldığı mektupta İhlaszedelerin yaşadığı sıkıntılar anlatıldı. Mektupta, hacca veya umreye gitmek isteyen, çocuğunu evlendirmek isteyen, başını sokacak ev sahibi olmak isteyen ve işyeri açmak isteyen birçok mudinin, paralarını alamadığı için bu isteklerine kavuşamadığını bildiren Sakioğlu, şuan da birçok kişinin hayatını idame ettirmek için banka kredisi çekmek zorunda kaldığını kaydetti. 

İhlas Finans’a para yatırmalarının sebebinin faize bulaşmamak olduğunu belirten Sakioğlu, geçmiş yıllarda Sanayi Bakanlığı’na binlerce e-mail göndermelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını dile getirdi. Birçok bakanla ve müsteşarla yüz yüze görüşmelerine rağmen hükümet kanadının İhlaszedeler için hiçbir adım atmamasına dikkat çeken Sakioğlu, “Bize dua edin dediler, dua ettik. Dualarımızı papaya etsek papa Müslüman olurdu. Sabredin dediler 33’lük tesbih yerine 500’lük tespihlerle ‘ya sabır’ çektik ama sabrımızı taşırdılar.” dedi. İki maddelik bir kanun maddesiyle tüm mağduriyetlerin giderilebileceğini ifade eden Sakioğlu, “Olayın kaynağında siyasiler var. Hâlbuki olayı bitirecek olan iki maddelik bir torba kanun. Bu TBMM’ye 15 günde gönderilir, sorun halledilir ama şu an halledilmiyor. Torba kanuna İhlas Finans’a el konulması ile ilgili bir madde eklenebilir. Ayrıca tasfiye için TMSF, Adalet Bakanlığı, BDDK veya bizden bir arkadaş devreye girebilir. Bunlar tasfiye yapabilir. Böyle bir durum daha sıhhatli olur, şaibelerden kurtulmaya olanak verir.” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Sakioğlu, “Cumhurbaşkanım, 75 bin kişiyi mağdur eden İhlas Finans yetkililerine daha ne kadar müsamaha gösterilecek ve 2 maddelik kanun çıkartılmayacak. Binlerce daire inşa edip sürekli ihale alan İhlas Holding’in, tasfiye kurulu yöneticileri ikaz edilip paramızın ödemeleri sağlanacak. Sizin de tahmin edeceğiniz üzere 450 milyon dolar alacağı olan 75 bin mağdur, başta Enver Ören olmak üzere bu duruma düşmelerine sebep olan kişileri hayırla yâd etmemektedir. Dinî inancımızdan biliyoruz ki gelecekle alakalı hayalleri yıkılan takriben 300 bin kişinin ahı kimseyi ama kimseyi iflah etmeyecektir. Bizim mağduriyetimizi giderecek kanuni düzenlemeyi ilgili kişilerle görüşüp yapmanızı ve bizleri refaha erdirmenizi istiyoruz. Akan gözyaşlarımızın durdurulmasını isteyerek çok mu şey isteriz?” dedi.
İhlas FİNANS Mağdurları Hukuk Danışmanı Fatma Şirin Kaya ise devletin yüksek faizle off-shore hesabı açtıranlara bile paralarını geri ödediğine dikkat çeken faiz lobisi ile uğraştığnı iddia eden AKP’nin, parasını faize yatıranları koruyup yatırmayanlara mağdur ettiğini söyledi.
Öte yandan Twitter fenomeni Fuat Avni, İhlas Holding’i kamu bankalarından aldığı 400 milyon liralık KREDİ borcunu ödeyemediği ve battığını ileri sürmüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder